Borsacı Nihat Özçelik’in, “rüşvet vermek”, “yargı görevini yapanı etkileme”, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” ve “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarıyla 13 yıldan 36 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada tutuksuz sanık Nihat Özçelik katılmazken, başka bir suçtan tutuklu olan sanık İbrahim Halil A. jandarma eşliğinde mahkemeye getirildi.
Duruşmada, tutuksuz sanıklardan ikisi salonda hazır bulundu, bir sanık ise SEGBİS aracılığıyla bağlandı. İbrahim Halil A., kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, “Kimseye bilgi vermedim, kimseden bilgi almadım. Benim anladığım Nihat Özçelik’e şantaj var. Sanki birileri bu şantajın ortaya çıkmaması için uğraşıyor” şeklinde konuştu.
SEGBİS ile bağlanan diğer tutuksuz sanık A.K., Çağlayan Adliyesi önündeki bir olayla ilgili, Tufan Keskin’in bir dilekçe üzerinde değişiklik yaptığını ve ardından bu dilekçenin ön büroya verildiğini belirtti. A.K., kimsenin kendisine baskı yapmadığını savunarak, “Madem baskı altındaydı, neden adliyeden ayrılırken iş yerine bırakılmak istedi?” diye sordu. Rüşvet suçlamalarının yanlış olduğunu ve beraatini talep ettiğini ifade etti.
“SANAL BAHİS OYNARDIK”
Başka bir tutuksuz sanık M.Ç. ise Özçelik’i tanımadığını belirterek, meslektaşının borcu nedeniyle gönderdiği 200 bin liralık paranın rüşvet olarak gösterildiğini öne sürdü. Ayrıca, sanal bahis oynadıklarını da dile getirerek beraatini istedi.
PARA TRAFİĞİ İNCELENECEK
Mahkeme, sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına ve şikayetçiler hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına karar verdi. Ayrıca, MASAK’a yazı yazılarak iddianamede geçen raporun mahkemeye gönderilmesi talep edildi. Raporun olmaması durumunda sanıklar arasındaki para trafiğinin incelenmesi ve yeni bir rapor hazırlanmasının istenmesine hükmedildi. Duruşma, 23 Ocak’a ertelendi.